<font face="arial"></font>

Expositie van werk dat met Sasja Scherjon werd gemaakt

tentoonstellingsopzet ARCAM tentoonstellingsopzet ARCAM
tentoonstellingsopzet ARCAM tentoonstellingsopzet ARCAM

Visioen 3


Betonnen doorkijkmuur

Een betonnen muur die fonkelt en uitdaagt om te kijken wat er aan de andere kant van de muur gebeurt. Gluren bij de buren. Gesloten versus open. Licht door massa. binnen - binnen - buiten - buiten


het beeld/ de uitwerking:
In een muur zijn op een aantal punten geslepen glazen vormen geplaatst.
Het glas heeft de kwaliteit van optisch glas/kristalglas en laat onwaarschijnlijk helder de andere kant van de muur zien. De dikte van de muur bepaald de lengte van de ‘kijker’, en daarmee de vreemde weerspiegeling in de zijkanten van het glas. Als het glas op ooghoogte wordt geplaatst kan men erdoor heen kijken.

De steen (met het glas) kan als accent(en) in een muur toegepast worden. Zowel voor een binnen- als een buitenmuur.

Materiaal:
Het glas is in diverse kleuren en lengten verkrijgbaar. En daarmee kunnen wij een steen fabriceren die voor elke muur toepasbaar is.Doorkijk Beton Doorkijk Beton
Doorkijk Beton Doorkijk Beton
Zwetende Muur overzicht expositie ARCAM
BroodMuur BoterMuur

Vision-1 Rod Wall


This is a project on moving walls.
Dozens of rods can be pushes or pulled in and out the wall. You can form figures, rhythms and signs with it. One can influence from one site of the wall the other site. For example from the streets you can move the wall in a conference room. Or 2 prisoners can communicate via their wall. Therefore they have to devellop a new language.
de Palletjes Wand de Palletjes Wand

Visioen 2


De huilende muur

Het beeld: Een op het oog doodgewone muur verandert met 1 druk op de knop in een stomende, bellen blazende en zacht sissende wand. De muur huilt en fluistert zacht.

Een sterk beeld dat toe te passen is in diverse situaties.
Bijvoorbeeld:
*Als monument voor een droevige gebeurtenis. Een gedenksteen. Het water dat van de muur glijdt accentueert eventueel ingekerfde figuren of woorden.
*Als speelwand in een sauna, speeltuin of zwembad. Het water uit de muur kan koud of warm zijn. De muur kan verkoeling bieden op hete dagen.
*Als onderdeel van een klimatologische ruimte. De muur kan de luchtvochtigheid beďnvloeden.
*Een op zich staand evenement. De muur kan een ruimte insluiten of een labyrint vormen. Gedeelten van deze installatie kunnen mistig zijn. Of nat en glad. En vibrerend. Het geluid van het water en de lucht kan hard en zacht zijn.

Materiaal en uitwerking: *Uit te voeren in materialen als beton, gips en steen en kunststof. *Als hele wand of als accenten in de muur. Techniek: De benodigde techniek is alleszins te overzien en vergt een zeer geringe mate van onderhoud.detail wall